sunnuntai 21. joulukuuta 2014

JOULUPERINTEET

Postaus, jossa kerron minun/perheeni jouluperinteistä :) Kertokaa toki myös omista jouluperinteistänne, olisi tosi kiva kuulla! :)

1. Jouluohjelmat: Minulla on tapana jouluaattona herätä aina, kun ensimmäiset jouluohjelmat alkaa näkymään telkkarista. Laitan jouluvalot päälle, sytytän kynttilöitä ja kääriydyn vilttiin, sekä käyn hakemassa konvehtirasian ja sitten alan vain nauttimaan ohjelmista. :)

2. Jouluruoka: Tottakai jouluun kuuluu jouluruoka! Aamulla syödään jouluriisipuuroa sekahedelmäsopan kanssa. Jouluateriaan kuuluu porkkana- ja lanttulaatikko, sekä rosolli, jotka valmistetaan itse. Sitten suolatut lohi ja siika. Tottakai keitetyt perunat ja kinkku! Leipänä meillä on joululimppua sekä maitorieskaa. Nam!


3. Koristelu: Me laitetaan usein kunnolla koti joulukuntoon juuri näiden päivien aikoihin samalla kun tehdään joulusiivous. Eli laitetaan joulutaulut ja tontut seinille, sekä koristeita kirjahyllyyn ja tottakai myös kuusi tuodaan sisälle ja se koristellaan! Jouluvalot on laitettu jo itsenäisyyspäivän aikoihin.

4.  Joululeipominen: Tänä vuonna olla leivottu muutamia erilaisia kuivakakkuja, keksejä ja perinteisiä pipareita. Myös pullat on leivottu unohtamatta pullaukkoja! Joulutorttuja ja pasteijoita tehdään vielä.


5. Joulusauna: Sauna meillä lämmitetään päivällä suunnilleen siinä klo. 12-14 välillä.

6. Joululahjat: Meidän perheen jouluun kuuluu myös joululahjat, mutta eivät ole pääasia joulussa. Itse pidän joululahjojen antamisesta ilon tuojana, ja annankin jokaiselle perheenjäsenelleni sekä läheisimmille ystävilleni lahjoja :)


~ Kolme yötä jouluun on ~

❤' Romu

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Mun päivän piristäjä <3<3 joulunvaloa maailman valovoimaisimmalle ihmiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi rakas! Samoin myös sinulle, ihana Enni ❤

      Poista