torstai 24. joulukuuta 2015

JOULUPERINTEET & MERRY XMAS!

Aivan ihanaa ja rauhallista joulua jokaiselle! ❤️
Ajattelin kirjoittaa tähän alkuun ensin vähän jouluperinteitä, jotka toistuu tänäänkin :--) olen nähtävästi tehnyt jouluperinteistä toisenkin postauksen, mutta hieman erilaisen kuitenkin. Joten tässäpä ensin vähän tämän päivän kaavaa :--)


1. Herään noin 10 minuuttia ennen kun ensimmäinen jouluohjelma alkaa, eli tänään olen ollut hereillä noin puoli kahdeksasta lähtien. Tämä on ollut tapana niin kauan kuin vaan muistan, enkä tahdo luopua tästä perinteestä, koska miksi edes tarvitsisi :--) Kerään sängystäni peiton, avaan viimeisen luukun kalenterista, laitan jouluvalot päälle, otan mukavan asennon sohvalla ja avaan telkkarin.

2. Joulupuuro ja -soppa keitetään siinä kymmenen aikoihin. Ai että se maistuu hyvältä juuri jouluaattona, vaikka sitä saa ympäri vuoden useampaan otteeseen. 


3. Joulusauna lämmitetään tänään kahdeksi, yleensä se on ollut aina vähän siinä kahdentoista jälkeen. Meillä tosiaan käydään päivällä joulusaunassa, hassulta se tuntuu vaan tykkään silti saunoa valoisaan aikaan :--) Saunan jälkeen sitten vähän laittaudutaan, itse laitan päälle joulua varten ostamani uuden viininpunaisen paidan ja mustat legginsit.

4. Jouluruoka syödään sitten siinä neljän aikoihin. Ruokana on perunoita, kinkkua, porkkana- ja lanttulaatikkoa, rosollia, suolalohta ja -siikaa, sekä rieska on vakkari! Jälkkäriksi on piparijuustokakkua sekä ollaan myös leivottu muita jouluherkkuja, kuten pipareita, pullaa ja kuivakakkuja.


5. Hautuumaalla käydään sitten piakkoin ruoan jälkeen. Tänä jouluna koskettaa erityisesti viedä mummulle kynttilä. ❤️ " Haudalle vien pienen kynttilän, ystävän vuoksi sen sytytän. Saapuu yö, jouluyö, jouluna ei ole yksin hän" ❤️

6. Joululahjat avataan sitten siinä noin kuuden aikoihin, hautuumaalla käynnin jälkeen. Olen todella kiitollinen aivan jokaisesta lahjasta mitä saan, jos joku teistä lukee tätä, niin kiitos hurjan paljon muistamisesta!! Itse tykkään todella paljon antaa joululahjoja, on ihana muistaa itselleen tärkeitä ja rakkaita ihmisiä edes pienellä lahjalla. Lahjat ei todellakaan ole pääasia joulussa, vaan läheiset ja se tunnelma. ❤️

7. Loppuilta meneekin sitten lahjojen tutkiskelussa sekä pelaamisessa. Meidän perheellä on tapana ollut aina pelata joulunaikoihin paljon lautapelejä, kun koko perhe on koossa. Se on niiin hauskaa ja melkeinpä kohokohta koko päivässä! :---) Myös joululeffoja katsotaan, jutellaan yömyöhäseen ja käydään keskellä yötä tekemässä herkkulautaset, nam!


Olisi tosi mielenkiintoista kuulla teidänkin jouluperinteistä! Jos olette tehneet itse postausta niin linkatkaa toki tai kertokaa muuten vain kommentteihin! :--) 


Nyt minä jatkan ohjelmien katselua ja juon aamukahvit! Viettäkää ihana joulunaika, nauttikaa läheisistänne ❤️

❤️' Roosa

2 kommenttia: