torstai 23. helmikuuta 2017

HELSINKI

Moikkamoi! 

Viime viikon perjantai aamuna startattiin siskon kanssa kohti Helsinkiä! Mulle tämä oli ensimmäinen kunnon reissu pääkaupunkiin, joten turistina mentiin! :--D  Olen kyllä aiemmin juna-asemalta matkustellut sivummas ja ajellut taksilla läpi, mutten kunnolla tutustunut taikka kävellyt keskustassa. Monta kertaa ollaan kyllä suunniteltu, että lähdetään vaan aina on sitten tullut jokin este. Mutta nyt! 

Helsinkiin saavuttiin puoli kolmen aikoihin. Siinä hetki pyörittiin ja mentiin Robert's Coffee'seen. Molemmat tilasimme teetä, laskiaispullat sekä vegaaniset croisantit, nam! 
Kahvillassa hengailun jälkeen suunnattiin ratikalla (first time!) meidän yöpymispaikkaan :--) Ilta meni saunoessa ja hengaillessa hyvällä porukalla 


Lauantaina olikin ihanan keväinen ilma! Heti herättyä laittauduttiin ja lähdettiin aamupalalle ihanaan pikkukahvilaan nimeltä kuppi & muffini. Itse otin teetä ja savulohileivän, joka oli todella herkullista! Siitä jatkettiin matkaa sitten Forumiin ja Kamppiin pyörimään kauppoihin :--) Puoli yhdeltä tapasimme enomme ja lähdimme buffetlounaalle Fuku Sushiin, ai että! ♥ Ruokailun jälkeen suunnattiin Starbucksiin (first time again!) kahville ja takaisin kaupoille. 

Viiden maissa sanottiin moikat ja suunnattiin siskon kanssa pikaisesti laittautumaan illan teatteria varten! Voitin tosiaan joulukuussa youtubettaja Mansikkkan instagramkilpailusta liput Helsingin Kansallisteatteriin, joten tämä olikin meidän syy tälle reissulle :--) Valitsimme liput komediaan nimeltä Sumu, jossa näytteli mm. Kari Ketonen. Esitys oli hauska, vaikka melko moni asia menikin poliittisten ja tieteellisten sanojen takia hieman ohi :--D kokonaisuudessaan kuitenkin todella mahtava kokemus! 
Teatterin jälkeen oltiin jo todella väsyneitä, sillä kello läheni kymmentä ja koko päivä oli tullut kuljettua ympäriinsä, joten suuntana oli seuraavaksi yöpymispaikka, iltapala ja nukkumaan meno!


Sunnuntaina lähdettiin vielä hetkeksi kaupungille ennen kotimatkaa. Käytiin tsekkaamassa Tuomiokirkko, joka oli aivan mahtava! Omin silmin nähtynä tuollaiset tunnetut rakennukset osaavat kyllä yllättää hienoudellaan! :--D Sitten napattiin vielä eväät mukaan ja puoli yhdeltä lähtikin meidän juna takaisin kotia kohti. 


Reissu oli aivan huippu! ♥ Ennestään mulla oli vähän huono kuva Helsingistä; liikaa ihmisiä joka puolella ja sellainen sekava kaupunki. Tämä kuitenkin muuttui hetkessä, sillä eniten ihmisiä vilisee ydinkeskustassa, mutta heti hieman sivummalla on jo paljon rauhallisempaa. Lisäksi jo yhden päivän aikana osasin hahmottaa jo hieman, missä mikäkin paikka on. Muuttaa en vieläkään Helsinkiin haluaisi, mutta ehdottomasti haluan lisää tällaisiä reissuja! Ja ilokseni minun ei tarvitsekaan odotella kuin kaksi kuukautta ja suuntana on uudestaan Helsinki :--) Lyhyesti sanottuna, tykästyin!

Kiitos superpaljon rakkaalle siskolle! ♥ Ja tottakai myös muille, kenen kanssa tuli vietettyä aikaa viikonloppuna :--) ♥' Roosa

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa niin kivalta reissulta! Ja ihania kuvia. :)

    http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Meillä oli huippua <3 kiva, kun kumpikin tehtiin hyviä löytöjäkin! Uusi reissu kesälle ;)

    VastaaPoista