keskiviikko 8. helmikuuta 2017

KIRJAVINKKI | JHT - Musta lammas


Moikkamoi!


Ajattelin aloittaa tällaisen kirjavinkki-sarjan, jossa siis vinkkaan teille kirjoja, joista olen pitänyt :--) Lukeminen on yks mun lemppariasioita, mutta harmikseen sille meinaa olla vähän aikaa juuri nyt, kun on paljon koulukirjoja luettavana :--(
Mutta silloin kun ehtii lukemaan ja keskittymään siihen tosissaan, niin kovin kauaa ei mene, että kirja on luettu! Tosin en ole kuitenkaan mikään supernopea lukija (päivässä kirjan lukeminen ei ihan minulta onnistu, ellei kirjassa sitten ole alle 100 sivua) ja esimerkiksi kirjan tekstin koko ja paksuus vaikuttavat hyvin paljon. 

Mutta ensimmäiseksi otsikostakin päätellen ajattelin vinkata teille kirjaa JHT - Musta lammas, joka siis kertoo Jare "Cheek" Henrik Tiihosen elämästä ja uranoususta. Kun kuulin kirjan ilmestyvän, olisin tahtonut saada sen heti käsiini ja usein kaupassa sitä tulikin ihailtua, mutta maltoin kuin maltoinkin odottaa jouluun asti, sillä olin toivonut kirjaa lahjaksi. Ja kyllä, itku pääsi kun eräästä paketista paljastui kyseinen kirja. 


Kaikki tietävät Cheekin. Kukaan ei tunne Jarea. 


Lähdetään liikkeelle siitä, että kirja on kovakantinen, 463 sivuinen, teksti on hyvän kokoista luettavaksi ja itseasiassa koko kirja on juuri sopivan kokoinen, koska kai tiedätte sen kun jokin kirja on käsiin liian suuri? :--D #vainroosajutut(ko)

Kirjaan on tapahtumasta riippuen ripoteltu mukaan biiseistä kohtia, jotka sattuvat kertomaan juuri kyseisestä hetkestä Jaren elämässä ja ylipäätään biisin syntymisestä. Tämä on todella siistiä, koska täten biisien sanat hieman aukeavat kuuntelijalle. Ylipäätään kirjassa päästään todella lähelle sitä, kuka Jare on ja minkälainen hänen elämänsä ja uranousunsa on ollut. Kuten Jare eräässä biisissä sanookin, että "annan kaiken, kun enempää ei oo", se pitää tässä kirjassakin oikein hyvin paikkaansa. Kirjassa kuullaan myös mm. Jaren äitiä, kaksoisveljeä Jereä sekä muita hänen ystäviään.
Ainoa asia, mikä jäi hieman häiritsemään, oli kirjan lopetus. Mutta ehkä se kuuluikin mennä niin :--) 


Luin kirjan viikossa ja pidin siitä todella paljon. Voin suositella tätä kirjaa, jos olet vähänkään kiinnostunut. Kirjan alussa Jare sanoo tähän suuntaan, että diggarit saattaisivat ehkä ajatella hänestä aivan toisin lukemisen jälkeen, mutta itselläni ei ainakaan näin käynyt negatiivisessa mielessä, päinvastoin. Arvostus Jarea kohtaan vain kasvoi  Hän on tehnyt niin paljon töitä kaiken tämän eteen, kaikki ei siis todellakaan ole tullut vain sormia napsauttamalla.

Mitäs piditte tästä? :--) Entä oletteko itse lukeneet kyseisen kirjan?
ps. Kuvassa näkyvä suklaa on tällähetkellä yks mun lemppariherkku! Raw choco red berries, nam! ♥' Roosa

6 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu arvostelu! Kirjasta sai hyvän yleiskuvan mutta et myöskään paljastanut liikaa :) Vaikka en Cheekistä paljoa välitäkkään nii tuo kirja voisi olla ihan mielenkiintoista lukea, koska pääsisi vähän enemmän pinnan alle.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjotettu arvostelu! En välttämättä itse ainakaan ostaisi, mutta voisin vilkuilla! :) Varmasti mielenkiintonen kirja!

  VastaaPoista
 3. Oi, tää kirja on mulla puolivälissä luvussa ja ite tykkään kyllä ihan mahottomasti! <3 Cheek on yksi mun suosikkijulkimoista, eikä Jarekaan onnistu hätkäyttämään sitä pois :D

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihan huippu kuulla!! <3 Haha, täysin samaa mieltä! :D

   Poista