perjantai 31. maaliskuuta 2017

6 TAPAA RENTOUTUA KIIREEN KESKELLÄ

Moikkamoi!

Viikko sitten lupailin, että nyt aktivoidutaan jälleen paremmin blogin puolella, mutta kuinka kävikään? En ymmärrä, miten koulussa tulee koko ajan vain uusia palautettavia tehtäviä eteen ja kuinka jokainen päivä on niin kiireinen, ettei ehdi keskittymään hetkeksi yhden postauksen tekemiseen. Harmittaa niin paljon, ettei vaan ehdi istuutua kirjoittamaan tänne vaikka kuinka haluaisi. Eikä tätä yhtään helpota se, että koeviikkokin alkaa jo ensiviikolla... :--D Kukaan muu valmis jo kesäloman tulemiseen?

Tämän vuoksi ajattelin jakaa 6 tapaa, joilla itse rentoudun arjen keskellä (jos ehtii heh). Kaiken sen kiireen keskellä olisi niin tärkeää, että löytäisi jokaisesta päivästä edes pienen hetken itselleen ja rentoutumiseen.


1. Keitä kahvia / teetä, istahda alas ja ole hetki aivan rauhassa. Ennen join itse kahvia (toki nykyäänkin ei-kiireisinä päivinä) ihan vain siksi, että kahvihammasta saattoi kolottaa tai muuta vastaavaa. Nykyään jos tiedän, että päivä on kiireinen, keitän iltapäivällä kupin kahvia ja istahdan alas. Kun minulla on kahvikuppi kädessä, vietän sen ajan täysin ajattelematta mitään kiireitä, vain keskittyen hetken rauhassa olemiseen ja rentoutumiseen. Joskus saatan katsoa samalla youtubesta videon tai lukea blogeja.

2. Urheile, sillä se auttaa keskittymiseen ja vähentää stressin tunnetta. Mikä onkaan sen rantouttavampaa, kuin pukea ulkovaatteet päälle, laittaa kuulokkeet korviin tai vaihtoehtoisesti jättää ne kotiin ja pyytää ystävä lenkille. Saa nauttia raikkaasta ilmasta, omasta rauhasta taikka sitten ystävän seurasta ja unohtaa hetkeksi kaikki kiire ja tekemättömät tehtävät. Oli se sitten lenkkeily, kuntosalilla taikka jumpassa käyminen, kunhan nautit siitä ja saat vähän liikettä kropalle kaiken sen istumisen vastapainoksi sekä hyvän mielen :--) 


3. Sarjan/elokuvan katsominen on oiva tapa (joskus vähän liiankin) jättää ajatukset tekemättömistä tehtävistä ja muista kiireistä hetkeksi sivuun. Itselläni käy usein kuitenkin niin, että keskittyminen yhdenkin jakson katsomiseen on todella vaikeaa. Modern Family on kuitenkin sellainen sarja, jota voi katsoa milloin vain eikä keskittyminen ole haastavaa :--D Suosittelen, jos ette ole vielä katsoneet!

4. Lue kirjaa tai blogeja. Illalla usein vielä ennen nukkumaan menoa saattaa vilkaista seuraavan päivän sanakokeeseen tulevat sanat. Usein en kuitenkaan halua, että viimeisin asia ennen nukkumaanmenoa liittyy mitenkään kouluun, joten silloin lueskelen kirjaa tai lehteä. Blogeja saatan lukea useasti samalla kahvia juodessa, sillä usein niistä saa paljon inspiraatiota ja hyvän mielen :--)


5. Kirjoita tai askartele. Välillä on ihan hyvä istahtaa alas ja miettiä, että mitä itselle kuuluu kaiken kiireen keskellä. Kirjoitan itse usein joko tänne blogiin tai sitten päiväkirjaan, mutta nyt tässä aivan vasta löysin 'uuden' kivan tekemisen! Leikkelin lehdistä inspiroivia lauseita jne ja liimailin niitä sitten kartongille. Huomasin sen todella auttavan rentoutumaan ja lieventämään hieman stressiä :--) Suosittelen kokeilemaan, todella kivaa ja lisäksi saat seinälle inspiroivan 'taulun'!

6. Tee sitä, mistä nautit. Tärkein sääntö! Ei väliä onko se lenkkeily, jäätelön syöminen, musiikin kuunteleminen tai itse soittaminen, lukeminen tai vaikka leipominen, kunhan nautit siitä ja saat olon tuntumaan hieman vähemmän stressaantuneemmalta ja enemmän rentoutuneemmalta :--) 


Muun muassa tällaisia tapoja minulla, sattuiko löytyikö yhtään samaa? :--) Entä onko sinulla jokin eri tapa rentoutua, jota ei tässä ollut? Kerro ihmeessä, olisi kiva kuulla!


Tahdon toivottaa teille oikein rentouttavaa viikonloppua! 


♥' Roosa

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Kahvikuppi kädessä blogien selailu tai juurikin kirjan lukeminen on itselleni parasta rentoutumista. :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä ja nuo kuvat ovat niin upeita!♡ Askartelu on kyllä tosi hyvä tapa rentoutua. Itsekin olen jo täysin valmis kesälomaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! ♥ On kyllä, oli itsekin kiva huomata se! :) haha, 'enää' kaksi kuukautta :D

   Poista