perjantai 3. maaliskuuta 2017

KOHTI KEVÄTTÄ! kolumni #4

Julkaistu 9.maaliskuuta 2016 Haapavesi-lehdessäIhanaa, hiihtoloma! Täytyy myöntää, alkuvuosi on kulunut hurjan nopeaa. Vastahan joululoma loppui ja hiihtolomaan tuntui olevan ikuisuus. Nyt se kuitenkin on täällä, joten siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti! Koko viikko aikaa tehdä vaikka ja mitä kivaa, sekä rentoutua ja kerätä voimia loppukiriin koulua varten. Minun lomaani kuuluu hyvin nukkuminen, ystävien näkeminen, ulkoilu sekä kaikkia arjen takia sivuun jääneitä asioita, kuten muiden kuin ei-koulukirjojen lukeminen ja leffojen katselu.

Kuukausikin ehti vaihtua maaliskuuhun, tarkoittaako se jo kevään tuloa? Joidenkin mielestä maaliskuuta ei voi vielä laskea kevääksi, joidenkin mielestä taas voi. Kevään tuloon liittyy paljon vanhoja sananlaskuja, kuten; maaliskuu maata näyttää, ojat tukkii, pellot täyttää. Sanoisin kuitenkin, että maaliskuusta se kevät alkaa ja pikkuhiljaa voimistuu.

Hiihtoloman jälkeen onkin jo pian pääsiäisloma ja yksittäisiä vapaapäiviä mahtuu arjen sekaan pari kappaletta. Myös usein kouluissa on paljon erilaista kivaa puuhaa näin kevään alla, kuten liikuntapäivä ja eri kouluihin tutustumiskäyntejä. Nämä lienee niitä kevään iloja opiskelijoille ja mikseipä myös muillekin. 

Yksi asia myös, mikä ilahduttaa aivan varmasti jokaista on pimeän väistyminen! Aamulla kuuden herätykset eivät tunnu enää niin kamalilta, kun herätessä päivä on jo alkanut kirkastumaan. Sama juttu iltapäivällä; koulusta kotiin tullessa ja läksyjen jälkeen kerkeää nauttia vielä valoisista illoista, jotka koko ajan vain pitenee. Lisäksi olen huomannut, että aamulla auringon noustessa linnut laulavat niin nätisti. Eikö tähänkin päde vanhan sananlaskun pätkä; puoli kuuta peipposesta, pääskysestä ei päivääkään.

Itse odotan (enkä varmasti ole ainoa), että lumet sulavat ja pääsee ensimmäisen kerran kuivalle asfaltille pyöräilemään, lenkkeilemään sekä ajelemaan skootterilla! Joka kerta ulos astuessa ei tarvitse pukea mahdottomasti vaatekerroksia vaan voi nakata ohuemman takin päälle ja tennarit jalkaan, unohtamatta aurinkolaseja. Myös ensimmäisten kukkien ilmestyminen, nurmikon vihertyminen ja puiden nuppujen aukeaminen on ihanaa. Totta se vain on, kevät ja sen myötä tuleva aurinko, luonnon eloon herääminen sekä lämpimät ilmat tuovat ihmisille positiivisuutta ja puhtia päiviin. Huomaan myös, että itselläni kevään tullessa isnpiraatiota riittää aivan eri tavalla esimerkiksi valokuvaamiseen kuin talvella.

Eikö tähänkin päde vanhan sananlaskun pätkä; puoli kuuta peipposesta, pääskysestä ei päivääkään.

Luulen, että kevät vierähtää äkkiä ja kesä on pian täällä. Toivotaan vain, että saisimme nauttia aurinkoisista ilmoista ja mahdollisimman vähän loskasta. 

Aurinkoista kevättä jokaiselle!


// ja ihanaa hiihtolomaa niille, joilla se myös starttasi!


♥' Roosa 

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kirjoitettu kolumni! Itsekin odotan innolla lumen sulamista, pyöräilyä ja lenkkeilyä sulalla maalla on kova ikävä.
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) jep, jospa pikkuhiljaa lumet alkais sulamaan!

    VastaaPoista