sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

VIRVON VARVON

Moikkamoi ja kivaa palmusunnuntaita!


Tänään on tosiaan päivä, jolloin ovien taakse kuuluisi ilmaantua iloisia ja suloisia virpojia. Meidän oven takana on kuitenkin käynyt vain yksi tähän mennessä, mihin meidän virpojat ovat kadonneet? 

Aloin muistelemaan aikaa, jolloin itse vielä virvoin ja voi että ♥ Aina perjantaina tai lauantaina  metsästettiin ensin kauniita pajunoksia jonka jälkeen alkoi kunnon koristeluoperaatio. Olihan se sitten ihan parasta mennä kiertelemään sisaruksen ja myöhemmin ystävän kanssa naapureiden sekä muiden lähiasukkaiden ovilla toistamassa samaa lausetta ''virvon varvon tuoreeks terveeks'' ja tietenkin keräämässä karkkia :--D


Sunnuntai aamuna herättiin aina innostuneina, syötiin hyvin jotta jaksettiin kierrellä ja panostettiin kunnolla pukeutumiseen. Asuun kuului useasti iso villatakki, jonka alle laitettiin niin paljon vaatetta, että muuta takkia ei sitten tarvinnut. Villatakin päälle laitettiin vielä essu ja käteen vanha kahvipannu. Posket punattiin poskipunalla, huulet punaisella huulipunalla sekä pisamat pisteltiin naamaan ruskealla kajaalille. Vielä oksat käteen ja let's go!

Kierros kesti aina parisen tuntia ja useasti takaisin tultiin melkein täyden kahvipannun kanssa. Loppupäivä laskeskeltiin kuinka paljon mitäkin oltiin saatu ja samalla popsittiin suklaamunia. Muistan myös, kuinka ihana vastaanotto monellakin ovella oli :--)


Tuntuu, että tänäpäivänä tämä perinne on selvästikin alkanut hiipumaan. Ennen virpojia oli huomattavasti enemmän, varsinkin silloin kun olin itsekin siinä iässä. En sitten tiedä, onko vain tämä asuinalue hiljentynyt, sillä lapset ovat kasvaneet ja asukkaat suurelta osin vaihtuneet.
 Miten on, käykö teillä enää virpojia? Lisäksi onko teillä jäänyt millaisia virpomiskokemuksia mieleen? Olisi kiva kuulla! :--)


♥' Roosa

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Tuli kyllä mieleen ihania muistoja tätä lukiessa ♥ Meillä kävi kolme virpojaa. Huomaa kyllä, että me lapset ollaan kasvettu isoiksi, kun niiden määrä vain vähenee koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Totta! Todella harmi sinänsä kyllä :(

      Poista