sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

PERUNARIESKAT

Moikkamoi!

Tänään ajattelin tulla jakamaan teille ohjeen helpoista ja hyvistä perunarieskoista :--) Aina silloin tällöin on ihan parasta leipoa aamu- tai iltapalaksi tuoretta rieskaa ja tämä ohje onkin siihen juuri passeli! Ohje on napattu täältä.


Perunarieskoihin tarvitset:

5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta
1 tl suolaa
1 kpl kananmunia
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sämpyläjauhoja

Näin valmistat perunarieskat:

1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Valmista perunamuusi ja lisää joukkoon suola sekä kananmuna. 
3. Sekoita muusin joukkoon kaurahiutaleet ja jauhot. 
4. Jaa taikinakasoja pellille sen mukaan, kuinka paljon ja minkä suuruisia rieskoja haluat.
5. Painele taikinakasat ohuiksi leipäsiksi ja pistele haarukalla.
6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskea.
7. Nauti! 



♥' Roosa

4 kommenttia:

  1. Pienenä en pitänyt perunarieskoista, mutta nyt ne ovat alkaneet maistua tuoreena tosi hyvältä! Tosi herkullisen näköisiä nuo sinun tekemäsi rieskat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä niin hyviä :) Kiitos paljon ♥

      Poista
  2. Tee näitä, kun tuun seukki kerran kotiin? ;)

    VastaaPoista