keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

PITSA KUKKAKAALIPOHJALLA

Moikkamoi!

Tähän väliin ennen toista Makarska-postausta, halusin tulla jakamaan teille mun uuden ruokarakkauden, nimittäin pitsan kukkakaalipohjalla. Kyllä, minunkin ensireaktio oli hämmennys, mutta takaan, että ette pety mikäli kokeilette! Tällä ohjeella saa kahdelle hyvän kokoiset pitsat tai noin yhden pellillisen. Ja mikä parasta, resepti on ihan superhelppo ja -nopea, mutta lisäksi terveellinen eikä syönnin jälkeen ole inhottavan raskasta oloa.

Pohjaan tarvitset;
300 g kukkakaalta
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
mausteita

Tee kukkakaalesta ns. riisiä esimerkiksi blenderillä. Sekoita joukkoon kananmunat sekä juustoraaste. Lisää oman maun mukaan haluamiasi mausteita (itse laitoin hieman suolaa, paprikajauhoa, valkosipulijauhoa, pitsamaustetta sekä pippurisekoitusta). Tässä valmis pohja!


Muotoile haluamasi muotoinen pitsa(t) ja esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullahtavan pinnan. Sen jälkeen lisää pitsan päälle haluamasi täytteet ja laita uuniin vielä noin 5-10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Itse käytin täytteinä tomaattimurskaa, tonnikalaa, tomaattia, ananasta, kesäkurpitsaa sekä juustoraastetta.


Ja näin pitsa on valmista nautittavaksi! Pienenä vinkkinä; kannattaa antaa pitsan hetken vetäytyä, ehkä juuri noin 10 minuutin ajan, kun otat sen pois uunista. Ensimmäisellä kerralla aloin melkeinpä heti siirtämään pitsaa lautaselle, jolloin se oli kuitenkin vielä niin löysää, ettei meinannut pysyä kasassa. Hetken vetäydyttyä sen saa paljon helpommin siirrettyä lautaselle ja aivan yhtenä kappaleena :--)


Oletko sinä ikinä kokeillut kyseistä pitsaa? :--) Suosittelen kyllä täysin. Jopa isäni, joka ei kukkakaalista pidä, tykkäsi tästä pitsasta!


♥' Roosa

2 kommenttia: