tiistai 14. marraskuuta 2017

URAHAAVEITA

Moikkamoi!

Meidän lukio kävi pari viikkoa sitten tutustumassa Oulun yliopistoon, jossa oli abipäivät. Tässä kolmen vuoden aikana olen lisäksi päässyt tutustumaan Jyväskylässä, Kajaanissa ja Kuopiossa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Osa reissuista ovat olleet omalle kohdalle hieman turhia mutta myös todella antoisia! :--) Lisäksi ne ovat olleet myös siltäkin osin hauskoja, että joka kerta pää tuntuu olevan hieman sekaisin siitä, mitä sitä todella tahtoisi tulevaisuudessa opiskella. Siksi ajattelinkin kirjoitella hieman mun urahaaveista!

kuva: pinterest

Ala-asteella tahdoin olla opettaja tai sairaanhoitaja. Ylä-asteelle siirtyessä urahaaveet muuttuivat ja tahdoinkin opiskella johonkin musiikkiin liittyvään ammattiin sekä psykologiksi. Lukioon mennessä olin jo melkein satavarma, että minusta tulee psykologi, mutta kappas se pääsikin vielä muuttumaan. Tällä hetkellä tahdon, että minusta tulee toimittaja. Tahdon lähteä opiskelemaan yliopistoon pääaineenani journalistiikka, mutta mahdollisuuden sattuessa ottaa sivuaineiksi ainakin kirjallisuutta sekä informaatiotutkimusta.

Tulevaisuudessa tahtoisin siis työskennellä toimittajana. Kirjoittaa lehtiin, olla ehkäpä freelancerina tai jopa päätoimittajana jossain lehdessä. Usein olen vastannut kysymykseen, tuleeko minusta kirjailija, että ei tule. Nyt vastaisin siihen, että never say never. Voisin nähdä itseni myös esimerkiksi kirjastossa töissä tai kustannusyhtiöissä. Mahdollisesti voisin olla myös joksus tulevaisuudessa yrittäjä, mutta mikä se sitten olisi, sitä en tiedä.

Kiinnostus toimittajuuteen lähti siitä, kun menin paikallislehteen TET-harjoitteluun kahdeksannella luokalla. Näin jälkeenpäin ajateltuna kiinnostus ei sittenkään lähtenyt siitä, se vain heräsi uudestaan eloon. Olen nimittäin pienenä tehnyt itse paljon omia lehtiä ja kirjoittanut tarinoita :--D Siispä kiinnostusta ammatiin on ollut jo ennen tätä TET-harjoittelua.


Urahaaveita on mielenkiintoista aina välillä syventyä ajattelemaan ja pikkuhiljaa mutta varmasti myös edetä niitä kohti! Uskon, että tällähetkellä urahaaveeni eivät tule kokemaan enää mitään radikaalia muutosta.

Mitkä ovat teidän urahaaveenne? Ovatko ne pysyneet samana vaiko muuttuneet matkan varrella? :--)

 ♥' Roosa

7 kommenttia:

 1. Hei vau tää on tosi hyvä postausidea, tää vois olla kyllä kiva toteuttaa omaankin blogiin! Mullakin on tällä hetkellä haaveena toimittaja, mutta ennen tätä on läpikäyty monia muitakin unelma-ammatteja, kuten esimerkiksi asianajaja sekä hevosten kanssa työskentely. Niistä saisi tosi hyvin postauksen aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Toteuta ihmeessä, olisi todella mielenkiintoista lukea lisää :)

   Poista
 2. Mun urahaave on terveydenhoitaja ja ala ei oo muuttunu lapsesta yhtään. Pienenä halusin lääkäriks mutta nykyään terveydenhoitaja tuntuu enempi omalle jutulle. Kuulostaa hyvälle nuo sun suunnitelmat, ei kun haaveita täyttämään mahollisimman pian! :)

  VastaaPoista
 3. Gotta love this! 😊 niinku juteltiin, never say never. Meillä on suunnitelma! 🤗

  VastaaPoista
 4. Oiii tän idean voisin varastaa sulta omaan blogiini :P

  VastaaPoista