keskiviikko 6. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 6: Suomi 100

Moikkamoi!

Ensimmäiseksi tahdon toivottaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja omalta osaltani onnitella satavuotiasta, itsenäistä Suomea! 

Minulle itsenäisyyspäivä on ollut aina mieluinen ja odotettu päivä. Olen ollut partiossa, joten silloin osallistuin usein soihtukulkueeseen, joka nostatti juhlatunnelmaa. Itsenäisyyspäivänä yleensä leivomme joulutorttuja, juomme glögiä ja tietenkin katsomme Linnan juhlat. Olo on hyvin kiitollinen ja kunnioittava sotaveteraanejamme kohtaan, ilman niitä emme tätä juhlaa juhlisi 

Tämä päivä menee siis samoissa tunnelmissa. Lisäksi ajattelin käydä juhlakonsertissa, sillä onhan tänään poikkeuksellisen suuri juhlapäivä! Sen jälkeen syömme kotona vähän juhlallisemman aterian ja rauhoitumme Linnan juhlien ääreen.


Tänään onkin hyvä päivä pysähtyä miettimään, mitä suomalaisuus merkitsee minulle? Vapautta, hyvää koulutusta ja puhdasta luontoa. Rauhaa ja turvaa. Mahdollisuutta.

Useasti mieleen nousee ensimmäisenä negatiiviset ajatukset; kuntaliitosten tuomat muutokset, säästötoimet sekä huonot julkiset liikenteet ainakin näin pienemmissä paikkakunnissa. Todellisuudessa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus muun muassa opiskella jopa ilmaiseksi, nauttia puhtaasta ja kauniista luonnosta sekä elää ilman jatkuvaa sodan pelkoa. Meillä on ylipäätään kehittynyt terveydenhuolto sekä sosiaaliturva, jonka kautta esimerkiksi opiskelijat ja perheet saavat tukea.

On koskettavaa ajatella, kuinka niin moni on uhrannut henkensä sen vuoksi, jotta saisimme elää tämän päivän itsenäisessä Suomessa. Toivon todella, että saamme jatkaa tätä rauhaa myös seuraavat 100 vuotta ja yhä siitäkin eteenpäin. Jotta tämä toteutuisi, täytyy meidän vaalia kaatuneiden muistoa ja seistä jatkossakin yhdessä itsenäisyyden takana.


Viimeviikon torstaina meillä lukioisilla oli hieno mahdollisuus nähdä uusin Tuntematon sotilas. Suosittelen jokaista katsomaan sen, vaikkapa heti tänään mikäli se vain on mahdollista! Upea ja koskettava versio 

Mitä ajatuksia teille nousee Suomesta, suomalaisuudesta ja itsenäisyyspäivästä? Miten te juhlistatte tätä päivää? Olisi mielenkiintoista kuulla! :--)

♥' Roosa

4 kommenttia:

  1. Oon samaa mieltä noista Suomen hyvistä puolista! On niin harmi, että hyvät puolet usein unohdetaan ja keskitytään huonoihin. Hyvää itsenäisyyspäivää sulle!♡

    VastaaPoista
  2. Ihania ajatuksia! <3 Ja hyvää itsenäisyyspäivää sulle! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti kirjoitettu teksti ♥ Mulla ei edes sanat riitä kuvaamaan sitä, kuinka paljon kunnioitan kaikkia, jotka taistelivat Suomen itsenäisyyden puolesta. Tänä päivänä on kyllä upeaa olla suomalainen. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sulle! ♥

    VastaaPoista