sunnuntai 7. tammikuuta 2018

VADELMA-MUSTIKKA RAAKAKAKKU

Moikkamoi!

Kivaa sunnuntaita ja viimeistä lomapäivää! :--)

Sain aikaisemmin viikolla vihdoin ja viimein aikaiseksi leipoa raakakakkua! Ai että se on hyvää :--)
Aluksi tarkoitukseni oli tehdä mangoraakakakku, mutta yllätys yllätys mango olikin raaka. Päätin hieman muokata ohjetta ja tehdä siitä marjaisen vaihtoehdon, hyvää tuli tästäkin!

Eiköhän siis mennä reseptin kimppuun! Pahoittelen kuvien laatua, sillä kuten tiedätte, iltapäivisin on vaikea saada huonevalossa hyvälaatuisia kuvia :--(


VADELMA-MUSTIKKA RAAKAKAKKU


Pohjaan tarvitset
6 taatelia
3 dl pähkinöitä (itse laitoin cashew-pähkinöitä)
ripaus kardemummaa

Täytteeseen tarvitset
noin 4 dl marjoja (itse laitoin puolet vadelmia ja puolet mustikoita)
3 banaania
1/2 dl kookosöljyä
hieman raastettua sitruunankuorta
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta

Pinnalle tarvitset
vatkattua kookoskermaa
valitsemia koristeita (itse laitoin vain mustikoita)

Näin valmistat raakakakun
Kakun tekeminen oli kyllä aivan älyttömän helppoa ja nopeaa!
Ensin blendaat pohjan ainekset sekaisin ja painelet massan tasaiseksi irtopohjavuokaan (kannattaa vuorata se leivinpaperilla!). Sen jälkeen blendaat täyteainekset sekaisin ja kaadat seoksen pohjan päälle vuokaan. Sitten vain kakku pakasteeseen muutamaksi tunniksi jähmettymään!

Itse pidin kakkua pakasteessa noin 3 1/2 tuntia, joka oli aivan riittävä aika! Ottaessasi kakun pois pakasteesta voit aloittaa vatkaamaan kerman. Sillä välin kakku ehtii hieman sulaa, mutta jää kuitenkin tarkoituksella hieman jäiseksi.


Oletteko ennen maistaneet tai tehneet itse raakakakkua? Suosittelen ehdottomasti molempia, mikäli 
ette ennen ole :--) 


♥' Roosa

2 kommenttia:

  1. Nam, kylläpäs näyttää hyvältä! Ite oon kerran kokeillu raakamutakakkua ja se oli tosi hyvää varsinkin maapähkinävoin kera syötynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten herkulliselta kuulostaa, voisinkin etsiä reseptin ja kokeilla! :)

      Poista