keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

MITÄ EVÄÄKSI YO-KIRJOITUKSIIN?

Moikkamoi!

Viimeiset kirjoitukset alkavat olla pikkuhiljaa taputeltuna, maanantaina edessä vielä lyhyen matikan yo-kirjoitus. Yhteensä olen lukion aikana kirjoittanut seitsemän ainetta, joista kahta olen käynyt korottamassa. Yhteensä siis yhdeksän kertaa on tullut istuttua eväsretkellä!

Päänvaivana on ollut aina yksi kysymys: ''Mitä otan evääksi?''. On kiva, että on jotain hyvää mutta myös aivan laadukasta syötävää mukana, joka pitää vireystilan sopivan korkealla eikä heittele verensokereita edes takaisin. Internetin keskusteluja ylppärieväistä on tullut monet kerrat luettua, joten ajattelin, että jakaisin omat evästottumukseni ylppäreihin tänne :--) 


Juomiseksi olen ottanut vettä, kahvia ja usein myös innocent-smoothien. 

Syötävänä minulla on ollut aina pari leipää, joko kaupan tai itseleivottuja sämpylöitä/perunarieskoja. Lisäksi olen ottanut mukaan banaanin, vesimelonia tai omenaa viipaloituna.

Naposteltavana on ollut jukurttipäällysteisiä pähkinöitä ja rusinoita, aivan normaaleja pähkinöitä, taateleita tai pari palaa suklaata. Tämä on riippunut paljon kokeesta ja päivästä :--) 


Yleensä jotain on jäänyt aina yli, sillä kuudessa tunnissa ei oikeasti ehdi paljoa syödä :--D ainakaan itse! Leivät ja naposteltavat ovat yleensä menneet, mutta banaani yms on jäänyt usein syömättä.

Ensimmäisellä yo-kerralla otin aivan liikaa evästä mukaan, mutta luulen, että hyvin monelle käy näin :--D Silti mieluummin hieman ylimääräistä mukana kuin liian vähän, sillä nälän yllättäminen kesken kiperän tehtävän ei ole mukavaa!


' Roosa

8 kommenttia:

 1. Tosi hyödyllinen postaus! Tää sun eväsmäärä kuulostaa ihan passelilta :)

  VastaaPoista
 2. Saman tyyliset eväät oli mulla sillon kirjoituksissa! Ja joo, sinne tuli ekalla kerralla otettua varmaa koko päivän ruuat melkeen. :D sit löyty se sopiva määrä et mikä on järkevää.

  VastaaPoista
 3. YO-kirjoitukset on kyllä suomen suurin eväsretki :D itelläki jäi monesti noi tylsät banaanit syömättä :DD suklaat, kahvit ja kuivahedelmät meni aina ekana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :D Suklaa ja kahvi on erinomainen kombo kyllä kirjotuksissa!

   Poista
 4. Mäkin muistan kuinka paljon mulla oli ensimmäisissä kirjoituksissa evästä mukana.. Hyvä jos puolet ehdin silloin syömään :D Mutta joo, mulla oli aikalailla samanlaiset eväät silloin aikanaan omissa kirjoituksissa mukana. Pari kertaa mulla oli myös pieni rasia irtokarkkeja mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan! :D haha se ruoan määrä oli aivan kamala.. Irttarit on hyvä lisä, sillä jotain lohduttavaa siinä tilanteessa pitää kyllä olla :)

   Poista